Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[DOWNLOAD] "Identitetsillusionen" by Kwame Anthony Appiah ~ eBook PDF Kindle ePub Free

Identitetsillusionen

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Identitetsillusionen
  • Author : Kwame Anthony Appiah
  • Release Date : January 13, 2019
  • Genre: Philosophy,Books,Nonfiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 1161 KB

Description

Vilka vi Ă€r och varifrĂ„n vi kommer har blivit en av vĂ„r tids mest brĂ€nnande frĂ„gor – och en av vĂ„ra frĂ€msta konfliktytor.
Vem tror du att du Àr? Den frÄgan Àr tÀtt sammanbunden med en annan: Vad tror du att du Àr? Kön. Religion. Etnicitet. Nationalitet. Klass. Kultur. Dessa typer av tillhörigheter hjÀlper till nÀr vi ska orientera oss i förstÄelsen av oss sjÀlva, likvÀl som de formar vÄr polariserade omvÀrld.
Vi förestÀller oss ofta att identitet Àr nÄgot individuellt. Men identiteterna som formar vÀrlden, vÄra motgÄngar och vÄra förhoppningar Àr sociala och delas av orÀkneliga fler. VÄr bild av oss sjÀlva formas av vÄr familj, men ocksÄ av andra tillhörigheter. Myter som ger vÄra liv mening och skapar tillit i vÄra samhÀllen. Det Àr lögnerna som binder oss samman.
Kwame Anthony Appiah Ă€r ghanesisk-brittisk filosof verksam i USA. I Identitetsillusionen vill Appiah utmana vĂ„r bild av hur identitet fungerar och förĂ€ndra sĂ€ttet vi tĂ€nker pĂ„ vem – och vad – ”vi” Ă€r. Han vĂ€ver samman personliga anekdoter med historiska, kulturella och litterĂ€ra exempel för att utforska historierna vi berĂ€ttar om oss sjĂ€lva.


Download Ebook "Identitetsillusionen" PDF ePub Kindle